Biden ve Netanyahu Beyaz Saray’da görüştü Biden ve Netanyahu Beyaz Saray’da görüştü

Almanya’nın başkenti Berlin’de Filistin’e destek gösterisi düzenlendi.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 218 gündür devam ederken, Almanya’nın başkenti Berlin’de Filistin’e destek gösterisi düzenlendi. Birleşik Filistin Komitesi tarafından düzenlenen gösteri için protestocular, Oranienplatz Meydanı’nda toplanmalarının ardından Filistin Marşı’nın okunmasının ardından Hermannplatz Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşe yaklaşık 2 bin kişi katılırken, Berlin’de yaşayan Türkler de yürüyüşe destek verdi.

“Bizim vergilerimizle, katliama ortak oluyorsunuz“

Yürüyüş boyunca yapılan konuşmalarda, Almanya ve ABD’nin sağladığı silahlarla İsrail’in Gazze’de katliam yaptığı ve özellikle sivilleri hedef aldığı vurgulandı. Almanya’nın İsrail’e silah sevkiyatını bir an önce durdurmasını isteyen göstericiler, “Bizim vergilerimizle, katliama ortak oluyorsunuz“ dedi.

Göstericiler, yürüyüş sırasında ellerinde, “Soykırımı durdurun“ ve “Filistin’e özgürlük“ gibi ifadelerin yer aldığı pankartlar taşırken, sık sık “Alman medyası yalan söylüyor“, “Yahudiler, Hıristiyanlar, Müslümanlar Siyonizme karşı“ ve “Utanın“ sloganları attı.

Hermannplatz Meydanı’nda polisle göstericiler arasında arbede yaşandı. Bazı göstericiler gözaltına alındı.

Kaynak: iha