Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, terörle mücadele kapsamında Irak ve Suriye'nin kuzeyi dahil; son bir haftada 25 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, AK Parti grubunu ziyaret etti TBMM Başkanı Kurtulmuş, AK Parti grubunu ziyaret etti

Tuğamiral Zeki Aktürk, bakanlıkta düzenlediği basın toplantısında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), başta terör örgütleri olmak üzere her türlü tehdit ve tehlikeye karşı mücadelesini sürdürdüğünü belirtti.

Tuğamiral Aktürk, "Bu kapsamda, başarıyla icra edilen operasyonlarla Irak ve Suriye'nin kuzeyi dahil; son bir haftada 25 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Böylece, 1 Ocak 2024'ten bugüne kadar 193'ü Irak'ın, 290'ı Suriye'nin kuzeyinde olmak üzere etkisiz hale getirilen terörist sayısı 483 olmuştur” bilgisini verdi.

Hudutlarda ise son bir haftada yasa dışı yollarla sınırları geçmeye çalışan 101 şahsın yakalandığını belirten Tuğamiral Aktürk, “Yakalananlardan 4'ü terör örgütü mensubudur. 2 bin 384 kişi ise hududu geçemeden engellenmiştir. Böylelikle, 1 Ocak'tan bugüne kadar hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 1448'e yükselmiştir. Hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 30 bin 15 olmuştur" dedi.

Kaynak: iha