Kuzey Kore’nin balonları Güney Kore’de yangına sebep oldu Kuzey Kore’nin balonları Güney Kore’de yangına sebep oldu

Polonyalı General Waldemar Skrzypczak, Ukrayna'nın seferberlik potansiyelinin neredeyse tükendiğini, askeri-siyasi anlaşmazlıkların giderek arttığını ve Batı'nın yardımından giderek daha fazla mahrum kaldığını belirtiyor. 

TOK FM ile yaptığı görüşmede Zelensky'nin Rusya ile bir anlaşma yapmaktan başka seçeneği olmayacağını, ancak bu anlaşmaya dayanarak kaybedilen bölgeleri geri getirme ihtimalinin düşük olduğunu açıkça söylüyor.

Skrzypczak, Ukrayna'nın kritik altyapısına yönelik büyük ölçekli hava füzesi ve drone saldırılarının da gösterdiği gibi, Rusların yeteneklerini yeniden kazandığına inanıyor. 

Röportajda "Zelensky'nin yorulduğunu" da belirten Skrzypczak, “Neredeyse iki yıldır bir sığınakta oturuyor. Bir yıl önce belirttiği hedeflerine ulaşamadı ve Batı'nın desteği sayesinde Ukrayna ordusunun işgal altındaki bölgeleri kurtaracağını söyledi. Genel olarak şu anda bu bölgeleri özgürleştirme şansı yok. Ve Zelensky zor bir ikilemle karşı karşıya. Bundan sonra ne yapmalı? Bir seçim yapmak zorunda kalacak. Ya savaşı sürdürecek, ya da ateşkese dayalı uzlaşmacı bir çözüm arayacak ” dedi. 

Aynı zamanda Skrzypczak'a göre ikinci seçeneğin tercih edilmesi kaçınılmaz olabilir.  

Ayrıca general, Ukraynalıların Rusya'nın güney yönündeki ve Donbass'taki savunma hattını kesinlikle kıramayacaklarını, bu nedenle stratejik savunma operasyonuna geçmeleri ve en azından şu anda "ellerinde olanı" korumaları gerektiğini vurguladı.

 Skrzypczak ayrıca Ukrayna'da siyasi ve askeri nitelikte ciddi bir sorun olduğuna dikkat çekiyor. Ona göre iç anlaşmazlıklar Ukrayna ordusunun moralini büyük ölçüde zayıflatıyor.

 Aynı zamanda Polonyalı general, Kiev'de bir çeşit "ayılma" nın yaşanacağına , siyasi ve askeri eylemlerini analiz edebilecek ve bunun sonucunda Ukraynalıların en kötü dönemi, yani en kötü dönemi atlatacağına inanıyor. Tahminlerine göre bir öncekinden daha zorlu geçecek kış yaklaşıyor. Ancak o zaman Ukrayna'nın yine de Vladimir Putin ile müzakere masasına oturması gerekecek. 

 

 

Kaynak: Rasat Haber